5. listopadu 2014

T5W | Červené obálky


(ikonka z tohoto blogu)
Pokud chcete vědět, co to vůbec T5W je, můžete se kounout na článek z minulého týdne, kde jsem se to snažila nějak vysvětlit. Téma tohoto týdne je velice jednoduché - 5 knížek s červeným obalem! Tak to nebudu prodlužovat a hned se na to vrhnu.

#1
Vražedná pomsta / Catching Fire - Suzanne Collins
Myslím, že v knížním světě snad ani neexistuje člověk, který by hunger games sérii nečetl, nebo o ní neslyšel, takže není potřeba knížku představovat. Je to asi ta nejčervenější knížka, kterou vlastním, takže tady rozhodně patří! :D

#2
Aliance / Allegiant - Veronica Roth
Aliance byla původně úplně první knížka, která mě napadla, ale když jsem se na ní koukla pořádně, tak mi došlo, že je spíše oranžová a tak jí tu dávám až na druhém místě. Aliance je moje nejoblíbenější knížka triologie. Vím, že hodně lidí mě za to bude nenávidět, ale dokonce se mi líbil i konec. Ne, že by nebyl smutný, ale přišlo mi to takhle správné a dávalo to smysl.

#3
Případ trhače jahod / Der Erdbeerpflücker - Monika Feth
Trhače jahod jsem četla už asi tak 4 roky zpátky, takže nevím, jak bych knihu hodnotila teď, ale vzpomínám si, že tehdy mě úplně pohltila a uchvátila. Dodnes si pamatuji některé scény a napětí, které jsem při čtení cítila. A to myslím něco vypovídá o kvalitě knížky. 

#4
Muži, kteří nenávidí ženy / Män som hatar kvinnor - Stieg Larsson
Vím, že tahle knížka není přímo červená, ale má červený hřbet a název a tak jsem jí tady rařadila. Navíc nové paperbackové vydání je červené celé, takže to zas takový podvod není. Obálka je krásná - záhadná a temná, stejně jako její příběh, který určitě nemusím představovat, Pro mě nejlepší thriller/detektivka, co jsem četla.

#5
Stoletý stařík, který vyskočil z okna a zmizel - Jonas Jonsson
Zas tolik červených knížek doma nemám, tak na poslední místo dosazuji knížku, o které jsem psala už ve Wrap up za říjen. Super knížka, recenze bude brzy. :)




2 komentáře:

  1. Hunger games jsem taky četla a je to úžasná série! Divergence, Aliance, atd...na to se chystám, tak uvidím jak se mi to bude líbit :D Ale když říkáš že je to tvoje nejjoblíbenější série tak se na ní už těším :-) Ostatní knihy ani neznám a ani mě moc neaujaly. Pěkný článek a parádní blog, máš hezký design :-)

    OdpovědětVymazat
  2. To je úžasný nápad. Dát do top 5 knižní obálky stejné barvy :D

    OdpovědětVymazat

Děkuji vám za vaše vzkazy! :)