10. ledna 2015

rychloRecenze #2 | Lola a kluk od vedle, Harry Potter 4, Proměna Mary Dyerové, Horrorstör

Na úvod: můj blog teď najdete i na facebooku! Pokud se vám můj blog líbí a chcete se mnou komunikovat častěji, likeněte mojí facebookuvou stránku. :) Odkaz TADY.
Lola a kluk od vedle - Stephanie Perkins
68%
3.8
Lola a kluk od vedle je "druhý díl" Polibku pro Annu. Není to pokračování příběhu, v této knížce se totiž setkáváme s úplně novými postavami a děj se tentokrát odehrává v San Francisku. Nenechte se zmást mým hodnocením, knížka se mi moc líbila. Ani nevím, jak dobře vyjádřit, co je na této knížce dobré, proto si to shrňme v pár bodech. Silné stránky knížky: 1. krásné vykreslení prostředí. Díky této knížce mám fakt chuť SF navštívit! 2. Cricket. Podle mě je to jedna z nejlepších klučičích postav a já se do něj naprosto zamilovala. A to, jak si s Lolou povídali přes okno mi přišlo hrozně originální a milé zpestření knížky. 3. styl psaní. Autorka má opravdu dar v psaní krásných oddechových knížek, které shltnete na jeden zátah. 4.Anna a Etienne. Bylo strašně super vidět je znovu!  A slabé stránky? 1. LOLA. Vím, že spousta lidí jí má rádo, ale já nemohla jinak, než nad dějem obracet oči v sloup. Vím, že si na konci uvědomila, co dělala špatně a to jsem oceńovala, přesto mi celé tohle téma "podvádění" už leze krkem. Nepřijde mi správné flirtovat s klukem, ke kterému zjevně něco cítím, když ještě nemám vyřešený svůj vztah s přítelem.

Harry Potter a Ohnivý pohár #4 - J. K. Rowling
92%
Jak už jsem na blogu několikrát zmínila, nepatřím k lidem, kteří by na knihách o Harrym vyrostli. Jako malá jsem četla první dvě knížky, ale nijak mi nepřirostly k srdci a nikdy jsem v sérii nepokračovala. Proto jsem se to letos rozhodla napravit a v Prosinci jsem tedy přečetla čtvrtý díl. V tomto díle je už hlavním hrdinům 14 a možná i proto mi děj přišel zábavnější a zajímavější. Ve čtvrtém díle se Bradavice zúčastní soutěže tří kouzelnických škol a pohár a celý rok tedy probíhá v duchu této soutěže. Já si knížku absolutně zamilovala. Přišlo mi, že v této knížce se pořád něco dělo a nebyla tady ani jedna nudná, nebo zdlouhavá pasáž. Milovala jsem ty pasáže zahrnujícího Dobbyho a bylo mi dost líto, že jej do filmu nezahrnuli. Vážně nechápu, proč jsem se tak dlouho této sérii bránila, opravdu jsem si ji zamilovala.

Proměna Mary Dyerové #2  - Michelle Hodkinová
69%
3.9
Vzhledem k tomu, že jde o druhý díl, nechtěla jsem dělat recenzi, abych náhodou nedopatřením něco nevyzradila, přesto se chci ale ke knížce vyjádřit. TADY najdete mou recenzi na první díl, který jsem si velmi užila. Druhý díl se mi líbil o trochu méně, přesto jsem si čtení knížky velmi užila a rozhodně bych celou triologii (teda, třetí díl jsem ještě nečetla) doporučila. Knížka byla pořád dost napínavá, ale děj už mi přišel trochu přitažený za vlasy a vztah mezi hlavními hrdiny už mi přišel až moc přeslazený a přehnaný. Líbilo se mi, že jsme konečně dostali nějaké odpovědi a už se fakt těším, jak se ve třetím díle všechno vyřeší. Pokud máte rádi Misfits a American Horror Story, myslím, že tahle série pro vás bude to pravé. 


Horrorstör - Grady 
72%
4.1
Horrostor je ohromně originální knížka. Jedná se o klasický hororový příběh o domě, ve kterém straší, ovšem celé se to odehrává v obchodě, který až moc připomíná Ikeu. Celá knížka má formát i vzhled katalogu Ikei a i stránky vypadají jako katalog. Knížka sleduje příběh Amy, která je zaměstnankyně Orsku (obchodu, který je podobný ikei), a která je nucena strávit v obchodě společně se svým šéfem a spolupracovnicí extra směnu přes noc, aby zjistili, jak to, že vždycky ráno nacházejí v obchodě rozbitý nábytek. Myslím, že jde o docela předvídatelný příběh, který není ani nijak extra originální, přesto musím říct, že si mě dostal. Kdyby šlo o samostatný příběh, asi bych dala tak tři až tři a půl hvězdičky. Ovšem děj je psaný hrozně čtivě a hezky, takže má člověk pocit, že je uvnitř příběhu. Epilog se mi taky strašně líbil, stejně tak jako samostatné zpracování knížky, takže jsem nakonec knížku ohodnotila čtyřmi hvězdičkami a mylím, že rozhodně stojí za to, si knížku přečíst.



2 komentáře:

  1. mas jediny stesti, zes dala Harrymu pet hvezdicek ... :-D a dost jsi me nalakala na tu posledni knizku, musim se po ni podivat, diky za tip

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Rozhodně stojí za povšimnutí!
      A Harry by si méně ani nezasloužil, je to geniální. :3

      Vymazat

Děkuji vám za vaše vzkazy! :)