15. listopadu 2014

Book Talk #1 | Nepřečtené knížky z mé knihovny!

Dneska, když jsem si prohlížela svou knihovnu, tak jsem zjistila, že v mé knihovně je až přespříliš knížek, které jsem ještě nepřečetla. Není to nutně tak, že bych je číst nechtěla, jen prostě ještě nebyl čas. Však to znáte... Knížek moc, ale času málo. Proto jsem si říkala, že by bylo možná zajímavé ukázat vám, které knížky vlastním a nečetla jsem je. Celkem jsem jich napočítala 19 (ano já vím, jsem ostuda!). Jaké knížky máte nepřečtené vy? Taky jich je tolik, nebo patříte k lidem, kteří čtou knihy hned jak je koupí?
Tady můžete vidět všechny hezky vedle sebe. Některé knížky jsem už četla, ale je to tak pět let zpátky, moc si z nich nepamatuju, jenom vím, že se mi líbily, a tak si je chci přečíst znova. Teď už se ale pojďme kouknout na jednotlivé knížky.

Tyhle dvě anglické knížky jsem koupila asi před rokem v jednom antikvariátu a ještě jsem se k nim nedostala. A Sight for Sore Eyes je detektivka autorky, které v česku vyšla pěkná řádka knížek. Před tím, než jsem si tuhle pořídila, jsem o ní moc neslyšela, ale moc se mi líbila obálka, tak jsem do toho šla. The Beach Hut do češtiny přeložena nebyla. Mělo by jít o nějakou lehkou, romantickou oddechovou knížku na léto. Uvidíme, kdy se k ní dostanu!

Případ dobře vychlazené pomsty, Pan Doyle a dokor Belle i Ahoj z nebe knížky, které jsem dostala na narozeniny od bratra (děkuju moc!), ale ještě jsem se k im prostě nedostala. Od Sherlocka mě zatím pokaždé odradilo to, že jsem neměla moc chuť na detektivku a od Ahoj z nebe mě zase odrazuje nízké hodnocení. Na druhou stranu si myslím, že jde o super námět, takže knížku určitě v budoucnu přečtu. Co vy? Četli jste některou z nich?


 Křižovatky je druhá kniha autora, který napsal mou oblíbenou knížku Chatrč. Na tule knížku se strašně těším, ale vím, že vzhledem k tomu, že je dost na přemýšlení, potřebuju na ni knid a čas - a to je něco, co momentálně nemám. :D Stejně tak jako s Támar, Rút a Rachab, což jsou v podstatě tenoučké knížky převýprávěných příběhů Biblických žen.
Tohle je skupina knížek, které jsem už četla, ale bylo to hodně dávno (některé až šest let zpátky), bylo to v době, kdy jsem o knížkách přemýšla úplně jinak a navíc jsem tyto knížky měla tehdy půjčené z knihovny. Proto jsem si je koupila a chystám se je znovu přečíst. Strašně se na ně těším! Dopisy malých žen, Opatství Northanger, Farma zvířat a Jáma a kyvadlo.

A máme tady dvě sci-fi dystopie. Válku hluku jsem nečetla jenom proto, že je to třetí, tudíž i poslední díl mé nejoblíbenější série, kterou jsem letos četla. Tenhle příběh mi hrozně přirostl k srdci a oblíbila jsem si ho a nechci ještě, aby skončil. Ale myslím, že se k němu dostanu ještě tento, nebo příští měsíc. O sérii Oškliví jsem slyšela hodně. Většině lidí se dost líbila, ale já byla skeptická. Když jsem ale tento první díl našla v levných knihách za 29Kč, nemohla jsem ho tam nechat! Teď už se na knížku moc těším. :)

Poslední sérií knížek, které jsem nečetla, jsou klasiky. Na ty se taky moc těším, ale na klasiku prostě musím mít náladu, nejsou to knížky, které bych hltala, a proto je možné, že si na poličce ještě chvíli posedí. Zabijáka už jsem trochu načala a moc se mi líbí styl psaní. Myslím, že to bude super knížka. Šarlatové písmo jsem sehnala v Levných knihách za pakatel a jsem z ní moc nadšená. Lásku za časů cholery mi koupila kamarádka na narozeniny, protože jí samotné se knížka moc líbila. Tahle knížka je z nich na mém TBR seznamu asi nejvýše, Poslední knížka plná povídek od Marka Twaina není žádná novinka. U babičky jsem jí jako malá občas čítávala a ona mi jí teď darovala. Až budu mít někdy chuť na něco milého a nostalgického, určitě po ní šáhnu. :)



5 komentářů:

  1. Shodou okolností jsem na toto téma taky napsala článek, tys ho shodou okolností okomentovala a já ti shodou okolností odpověděla... Takže už nemám co dodat :) Knížky vypadají skvěle, máš pěkné fotky :)

    OdpovědětVymazat
  2. Tohle je super nápad, ten článek. Já osobně jich mám doma nepřečtených asi 27. Tak mě napadá, jestli ještě někdy budu mít přečtené všechny :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No jo, když ono je těžké nekupovat další, že? :D Naprosto ti rozumím! :D

      Vymazat
  3. Já bych teda něco řekla těm, kdo Ahoj z nebe uděluji nizke hodnocení. Kniha za přečtení stojí, i kdybys z ní nebyla zrovna nadšená, odneseš si několik nových myšlenek. Je trochu "spirituáne" a psychologicky laděná, možná nemá zrovna nějaký úchvatný styl psaní, ale mně sedla. Nevěděla jsem o ni a jejich hodnocenich prakticky nic a jsem za to rada :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji vám za vaše vzkazy! :)