13. května 2015

T5W | Knížky, které jsem chtěla začít číst už včera


Každý den si na svůj seznam knih, které si chci přečít, přidám hned několik nových. Přitom čtu stále stejným tempem a někdy mám dokonce pocit, že měsíc od měsíce se počet knížek, které jsem stihla přečíst, nepatrně krátí. Zkrátka zajímavých titulů je kopa, ale času na čtení je zatraceně málo. A tak se můj seznam "TBR" každým dnem rozrůstá a na poličce mi leží několik takových, které jsem chtěla začít číst už minulý měsíc. Proto jsem se rozhodla, že se zúčastním tohoto tématu T5W a to i přesto, že mám dva týdny zpoždění. Zkrátka mi téma knížek, které jsem chtěla začít čístu už včera, přišlo až moc lákavé a trefné na to, abych jej vynechala. Máte taky podobný seznam? Které knížky na něm jsou?

 Tady můžete vidět všech mých 5 vybraných knížek pohromadě. Četli jste některou z nich? Do které se mám vrhnout jako první?
Knížu Oškliví od Scotta Westerfelda jsem si koupila někdy v září v levných knihách na 29,-. A od té doby jsem se k ní ještě nedostala. Na celou sérii jsem slyšela jen samou chválu a vážně se nemůžu dočkat, až se k ní dostanu, ale znáte to, vždycky do toho něco vleze...

Archiv jse dostala na narozeniny. Opět jde o knížku, kterou si všichni moc chválí a já mám tušení, že to bude přesně můj šálek kávy. Ovšem vždycky mi do čtení něco vleze, nebo na ni nakonec nezbyde čas. Doufám, že do konce léta už ji budu mít přečtenou!

Tuhle knížku mi koupila kamarádka na narozeniny, protože ji sama má moc ráda. A já se na ni už od září chystám. Vážně, vážně nechápu, proč jsem se do ni ještě nepustila! Myslím, že to bude jedna z těch lepších a poutavějších klasik a navíc bych se ráda podívala na filmové zpracování.

Od tohoto autora jsem již četla knížku Chatrč, která je jednou z mých nejoblíbenějších knížek, které jsem kdy četla. Už jenom proto se na čtení jeho další knížky moc těším. Tuhle doma mám už od srpna a stále jsem se k ní nedostala. To je hrůza!

Noční cirkus má hrozně lákavou anotaci a navíc je pro hodně mých internetových přátel nejoblíbenější knížkou. Půjčila jsem si ji z knihovny už dva měsíce zpátky a od té doby si ji chci přečíst. Pokud se k ní nedostanu do konce měsíce, mám smůlu, protože ji budu muset vrátit. Tak snad to stihnu!

11 komentářů:

  1. Ja to mám s časom a čítaním podobne. Stále sa zvyšuje počet kníh, ktoré chcem prečítať, ale vôbec netuším, kedy budem mať na ne dostatok času :) Archív sa mi veľmi páčil a Noční cirkus mám aj ja už veľmi dlho na zozname :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na Archiv jsem snad ještě neslyšela nic negativního! :D :)

      Vymazat
  2. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  3. To moc dobře znám :D Na mě tu taky čeká hezká hromádka knih, do kterých bych se ráda pustila, ale stále se k nim nemůžu dostat. Z těchto knih jsem nečetla žádnou, ale sama se chystám na Archiv :)

    OdpovědětVymazat
  4. Archiv a Noční cirkus bych si taky chtěla přečíst... A ten pocit mám stejný - doma moc knih, na světě moc knih? Ne. Málo času :D

    OdpovědětVymazat
  5. Já bych začala číst asi jako první tu knihu Láska za časů cholery vypadá velice dobře a hned se musím kouknout na anotaci. :)

    OdpovědětVymazat
  6. Oškliví jsem si taky koupila :D Začátek je nic moc, ale od poloviny mě knížka dost bavila. Chatrč se mi líbila, ale na mě ještě byla trošku složitá. Určitě si ale někdy přečtu Křižovatky ;)

    OdpovědětVymazat
  7. Nočný cirkus bol skvelý. A Láska za čias cholery je aj na mojom siahodlhom TBR :D

    OdpovědětVymazat
  8. Nečítala som ani jednu z týchto kníh, ale úplne chápem tvoj pocit, že je tých kníh na prečítanie stále čoraz viac, tiež ma to niekedy zahlcuje.:D

    OdpovědětVymazat
  9. Archiv si chci taky strasně moc přečíst, ja doufám, že ji do stihnudo léta! :-D

    OdpovědětVymazat

Děkuji vám za vaše vzkazy! :)