3. dubna 2015

Wrap Up | Březen 2015

Je vůbec možné, že už začíná čtvrtý měsíc tohoto roku? A kam se vůbec poděl celý březen? Přijde mi to jako včera, co jsem dělala shrnutí minulého měsíce, a už je tady zase nové!
Tento měsíc jsem se ke čtení moc nedostala. Hned první týden v měsíci jsem byla na prázdninách u sestřenky v Praze, kde jsem toho podnikala tolik, že ke čtení jsem se moc nedostala. Další týden ve škole byl dost šílený se sposutou organizace školní víkendovky a písemek. Potom zase přijela sestřenka k nám, takže jsem opět moc nečetla. A než se člověk naděje, je tady konec měsíce a mě se podařilo přečíst jen 3  knihy a 1 komiks. Jsem ostuda. Dokonce jsem ani nestihla dočíst Pána Prstenů, jak jsem doufala. No vážně, jak mohl ten měsíc tak rychle utéct?

Batman Rok Jedna - Frank Miller
Esej o tragédii - Elizabeth Laban
Aréna smrti #1 - Suzanne Collins
Vražedná pomsta #2 - Suzanne Collins

Celkem jsem tedy tento měsíc přečetla 1085 stránek. Což asi není úplně nejhorší vzhledem k tomu, jak moc zaměstnaná jsem byla. A taky vzhledem k tomu, že na všechny zmíněné knížky, kromě poslední, jsem udělala i recenzi. Přesto doufám, že duben bude daleko úspěšnější. 



Nejlepší kniha
Aréna smrti. I po tak dlouhé době jsem si knížku absolutně oblíbila a znovu se do ní zamilovala. Rozhodně patří na seznam mých úplně nejoblíbenějších knížek. Taky se mi líbilo, jak nostalgické pocity ve mě vyvolávala. 

Nejhorší kniha
Vzhledem k tomu, že všechny knihy, co jsem četla byly minimálně dobré, je těžké vybrat tu nejhorší. Přesto bych musela říct Edej o tragédii, které jsem nakonec udělila nejnižší hodnocení.

Nejlepší obálka
Tak tady je to remíza mezi Esejí o tragédii a Batmanam. Miluju obě stejně a obě jsou vážně dokonalé!

Největší překvapení
Asi Batman, protože jsem nečekala, že by mě dokázal komiks tak nadchnou, pohltit a uchvátit. Rozhodně vám ho všem doporučuji!

Kniha, která je podle tebe nadhodnocená
Asi Esej o tragédii. Ta knížka vůbec není špatná, ale nijak mě neuchvátila a z knížek, které jsem tento měsíc přečetla, mi hodnocení nesedělo jenom u této.

Kniha, která má podle tebe moc nízké hodnocení
Tady bohužel nevyberu ani jednu, protože kromě Eseje mi všechny přišly hodnocená dost realisticky a férově.

Nejoblíbenější postava
Katniss Everdeen. Je to zvláštní, protože když jsem triologii četla poprvé, Katniss jsem si moc neoblíbila a spíše mi lezla na nervy. Teď už jí vážně obdivuju a dokážu se s ní lépe ztotožnit a proto si zaslouží být v této kategorii jmenována!

Nejvtipnější kniha
Ani jedna nebyla vyloženě vtipná, ale párkrát jsem se uchechtla u Arény smrti. Něketré jejich hlášky jsou prostě skvělé. :)

Nejoblíbenější pár
Tak tady je to jasné - samozřejmě, že Peeta a Katniss. Ti dva byli odjakživa mými favority!



I přes to, že jsem nepřečetla nijak závratné množství knížek a ani jsem nebyla na blogu nějak extra aktivní, přesto byl březen pro mě osobně velmi zajímavým a zábavným měsícem, kdy jsem toho prožila opravdu hodně. Krom mého osobního života se toho taky trochu přihodilo i tady. I přes to, že jsem nenatočila žádné další video (nebojte, brzy se dočkáte), mých odběratelů na youtube stále přibývá, stejně tak, jako pravidelných čtenářů tady na blogu, děkuju moc. Jak jste si asi všimli, taky jsem navázala spolupráci s několika nakladatelstvími a internetovými stránkami, což mě nadchlo pro čtení ještě více!





14 komentářů:

  1. Hry o život.. proste skvelá séria :) jedna z najlepších. A pre mňa najlepšia dystopická séria :)
    pekný člànok :)

    www.readingbookswithlove467.blogspot.sk

    OdpovědětVymazat
  2. Hry o život.. proste skvelá séria :) jedna z najlepších. A pre mňa najlepšia dystopická séria :)
    pekný člànok :)

    www.readingbookswithlove467.blogspot.sk

    OdpovědětVymazat
  3. Mne sa Esej o tragédii veľmi páčila. Fakt. Nepovedala by som, že je nadhodnotené, ale tak každý máme iný názor. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mě moc nezaujaly postavy, i když musím uznat, že zpracování i atmosféra knížky jsou opravdu nezapomenutelné. :)

      Vymazat
  4. Dobrý výběr. Esej mám moc ráda a Hunger Games je skvělá série... Everlark forever! ♥

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Evelark byl můj první opravdový knižní OTP!! :)) <3

      Vymazat
  5. Mne to tiež veľmi rýchlo uteká a na knihy mi vôbec neostáva toľko času, koľko by som chcela a na blog už vôbec nie. Každopádne súhlasím s tebou s hodnotením celej série Hunger Games, akurát, že môj najobľúbenejší diel je Skúška ohňom (čiže Vražedná pomsta). :) Esej o tragédii som mala v pláne čítať, ale neviem, či sa k tomu niekedy dostanem.A keď hovoríš, že to nebolo až také dobré, tak váham dvojnásobne :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Esej měla opravdu jedinečnou atmosféru, jem mi moc nesedly postavy a celý námět mohl mít na můj vkus větší hloubku. přesto to vůbec nebylo špatné. :) Určitě to s ní zkus!

      Vymazat
  6. Také jsem se nedávno pustila do všech třech dílů HG, a můj závěr je takový, že je to ta nejlepší série, která je rovna HP :) Jinak jsem nečetla ani Esej o tragédii ani Batmana - na komiksy moc nejsem, za celý život jsem jich zatím přečetla asi jen 5, ale třeba se to někdy změní ... :)
    http://milujemekihy.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já taky ještě moc komiksů nečetla, ale Batman je moje srdcovka! :)

      Vymazat
  7. Skvělý výběr :) HG je výborná série, její kouzlo jsem objevila teprve nedávno :) Esej o tragédii jsem nečetla, ale už dlouho se na něj chystám, tak snad mě nezklame :)

    OdpovědětVymazat
  8. Zrovna Arénu smrti poslouchám jako audioknihu a připomínám si, proč ji mám tak ráda. Četla jsem ji asi 3x, ale je to prostě jedna z sérií, které se mi nikdy neomrzí :)
    Esej mě právě taky moc neuchvátila. Bavila mě celou dobu, ale závěr mi přišel dost odfláknutý a pěkně cynicky musím říct že i zatraceně málo tragický...ocenila bych ji jako audioknihu. Pak by byla superautentická :) Psala jsem i do Onehotbook, tak třeba se k tomu odhodlají :)

    OdpovědětVymazat
  9. Tady to zavání dalším HG fanouškem. :-D Nedivím se ti. Pěkný výběr i super sepsané. :-)

    OdpovědětVymazat

Děkuji vám za vaše vzkazy! :)