1. února 2015

Wrap Up | Leden 2015

Znáte to, když toho máte nejvíce na práci, nakonec to skončí tak, že děláte všechno možné, jen ne to, co máte. A u mě to tento měsíc taky platilo. Uzavíraly se známky a měla jsem milion testů, přesto se mi nějakým způsobem podařilo nakonec přečíst 8 knížek, což je pro mě dost solidní výkon. Ale jak už jsem zmínila několikrát, tohle číslo pro mě zas tak moc neznamená. Ano, je to fajn pocit, ale na druhou stranu, kdybych přečetla jen jednu knížku, ale byla by to nějaká osmi seti stránková historická fikce, asi bych na sebe byla pyšnější.

Let it snow - Maureen Johnson, John Green, Lauren Myracle
databáze knih | Goodreads | recenze
Čtyřka - Veronica Roth
databáze knih | Goodreads | recenze
Dech #1 - Sarah Crossan
databáze knih | Goodreads | recenze
Dárce - Lois Lowry
databáze knih | Goodreads | recenze
Losing it - Cora Cormack
databáze knih | Goodreads | recenze
Vzdor #2  - Sarah Crossan
databáze knih | Goodreads | recenze
Život jedna báseň - Colleen Hoover
databáze knih | Goodreads | recenze
Solitaire - Alice Oseman
databáze knih | Goodreads | recenze

Jak jsem již zmínila, a jak jste si asi teď mohli všimnout, celkem jsem přečetla osm knih. Losing it a Život jedna báseň jsem přečetla každou během jednoho dne jako e-knihy. Nejsem si jistá, jestli to, že jsem je četla v této formě, mělo na tak rychlé přečtení nějaký vliv, jelkož Solitaire jsem jako e-knihu nečetla a taky jsem ji přečetla během dne. Celkem jsem napočítala, že jsem přelouskala 2146 stránek, což je pro mě až děsivě moc. Musím zmírnit tempo. :D


Nejlepší kniha
Dvěma knihám jsem dala pětihvězdičkové hodnocení na databázi knih i na goodreads, ale ani jedna z nich nebylo úplně čistých pět. Naopak hned několika knihám jsem dala čtyři hvězdičky, ale myslím, že jsem si jejich čtení fakt užila. Proto je pro mě těžké vybrat jenom jednu nejlepší knihu. Pokud zvažuju kvalitu psaní, propracovanost postav a prostě beru v potaz kvalitu knihy a ne to, jak jsem si ji užila, asi bych jako nejlepší knihu měsíce nominovala Dárce.


Nejhorší kniha
Tak tady je naopak úplně jasné, která kniha to bude. Spíše se stydím přiznat, že jsem ji vůbec četla, jak byla děsná. :D Jde samozřejmě o Losing it a já se omlouvám všem, kteří knihu milují, protože podle mě byla fakt děsná.

Nejlepší obálka
Dárce od Lois Lawry. Nádherně provedená, kvalitní obálka. Hezký obal i samotná kniha. Příjemný materiál na dotek, prostě po všech stranách opravdu povedená obálka. Ale je pravda, že na lesklou obálku Let it snow jsem taky zírala poměrně dlouho. :D


Největší překvapení
Rozhodně Solitaire. Já fakt od té knížky čekala nějakou romanťárnu. Taky jsem myslela, že hlavní hrdinku budu nenávidět. Ale mile mě to překvapilo. Bylo to lepší a originálnější, než jsem čekala. A hlavní hrdinka nebyla dokonalá, ale byla komplexní a zajímavá, což já na knihách fakt oceňuju. Celkově fakt dobrá knížka.


Kniha, která je podle tebe přehodnocená
Losing it! Jak někdo tomuhle braku může dát tak vysoké hodnocení? A bohužel musím říct i Čtyřku... Já tu knížku mám ráda, neberte mě zle, ale takto vysoké hodnocení si fakt nezaslouží.


Kniha, která má podle tebe moc nízké hodnocení
Všimla jsem si, že Solitaire má na databázi knih "jenom" 77%. Prostě je to v modrých číslech, což nechápu, myslím, že si to zaslouží víc. Na druhou stranu, na goodreads to má 4,1 bodů, což je podle mě blízko pravdě, tak moc nechápu, co mi vadí. :D


Nejoblíbenější postava
Tak tady už vybíraní bylo těžší. Četla jsem pár skvělých knížek, ale je pravda, že ne moc postav mi přímo přirostlo k srdci. Nakonec jsem vybrala tak-trochu-šíleného Michaela Holdena ze Solitaire, který mi přišel neuvěitelně originální a sympatický.

Nejvtipnější kniha
Nebylo moc knih, u kterých bych se vyloženě řehtala, ale u příběhu Johna Greena v Let it snow jsem se zasmála nahlas hned několikrát. Oh, jak já to vtipné psaní Johna Greena miluju!


Nejoblíbenější pár
Solitaire jsem přečetla teprve včera, tak nevím, jestli ho pořád zmiňuju proto, že je živě v mojí paměti a nebo proto, že to prostě byla fakt dobrá knížka. Každopádně myslím, že tento měsíc nebyl žádný pár, který bych od samého začátku shipovala tak moc, jako se to dělo u Tori a Michaela, takže poje odpověď jsou oni. Podle mě "jejich příběh", jestli to tak můžu říct, když nešlo ani o romantickou knihu, byl neuvěřitelně realistický a milý a oni dva mi prostě k sobě dokonale seděli.



Celkově bych leden označila za dosti úspěšný čtenářský měsíc. V lednu jsem taky tačala točit videa na youtube a za leden jsem stihla přidat celkem tři. Na mém kanálu je teď už 56 odběratelů, což mi upřímně vyráží dech. Je to totiž více, než mám pravidelných čtenářů na blogu, což jsem nečekala. :D Na blog už vás 'pravidelně chodí' 35 a já jsem za každého jednoho z vás neuvěřitelně vděčná. Děkuju. Taky jsem si ke konci měsíce založila facebookovské stránky, které už stihlo likenout 13 lidí



7 komentářů:

  1. Souhlasím s tebou, škola je náročná já těch knih přelouskala 9. Sama se divím jak jsem to udělala! :D Jinak některé z tvých přečtených knih bych si taky chtěla přečíst, tak uvidíme kdy na ně dojde řada.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. 9, to je fakt super číslo! :)) Jo to znám, můj TBR seznam je delší a delší každý den, jenom času je málo! :D

      Vymazat
  2. Fakt si toho Dárce musím už sehnat. Asi si to nejdřív půjčím z knihovny, ale pokud se mi to bude líbit, určitě si to budu chtít koupit, i když v té chvíli mě bude zajímat, jestli Argo vydá i ty další knížky nebo jestli mám radši rovnou sáhnout po originálu, jop. :)
    Losing it jsem četla a přestože to není nijak zvlášť kvalitní četba, měla jsem v té době na takovou knihu náladu plus v rámci toho žánru mi to přišlo fajn. Ale jako když na to kouknu takhle zpětně, asi bych to hodnotila jako normální průměr. Nicméně mi je jasné, že pro někoho to může být naprostý brak. :) Sto lidí, sto chutí, že jo.
    Na to Solitaire jsem fakt zvědavá. Jen se k tomu dostat, což ale v blízké budoucnosti nehrozí. :/
    Hm... Přemýšlím, jestli lépe zní přehodnocená nebo nadhodnocená. Ovšem Chrom mi ani jedno z toho nepodtrhává, takže gramaticky je oboje asi správně. :D
    Jinak 8 knížek je fakt úctyhodné číslo! Taky se mi líbí, když v měsíci stihnu osm knížek, ale i takových šest mi naprosto stačí. Takže v následujících měsících budu umírat z toho, že jsem toho málo přečetla. :D
    A moc gratuluji k všem těm krásným číslům a držím palce do budoucna! Těch 56 odběratelů na YT je fakt skvělý! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dárce je skvělý! A mě se třeba zdálo, že by to šlo dost dobře brát jako stand-alone, ani nijak nestojím o další díly, takže pokud je nevydají, nebudu smutnit. :)
      Mě teda přišlo losing it i v rámci žánru podprůměrné, ale jak říkáš - sto lidí sto chutí, Pro mě to prostě nebylo, ale neodsuzuji nikoho, komu se to líbilo. :)
      Solitaire mě fakt mile překvapil, ale možná je to tím, že jsem od toho čekala obyčejnou teen romanci. :)
      A děkuju moc za gratulace. :)

      Vymazat
  3. Z těchto knih jsem četla Solitaire a Čtyřku a obě knihy se mi moc líbily. Jinak všechny knihy, které jsi četla, bych si v budoucnu ráda přečetla i já. Myslím, že osm knih je solidní číslo (můj průměr bývá čtyři za měsíc, i když za leden jich bylo šest), ale zas tolik na tom nezáleží. Důležitá je podle mě radost ze čtení... Hodně štěstí v dalších měsících :)

    OdpovědětVymazat
  4. Krásné shrnutí :) Já jsem zatím četla jen Dárce a Dech :) Dárce je vynikající, opravdu povedená knížka :) Jen ta obálka se mi ze začátku vůbec nelíbila, až potom, kdy jsem pochopila její smysl- proč je černobílá a to jablko, se mi začala líbit :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji vám za vaše vzkazy! :)