28. ledna 2015

Wishlist Monday #5 | Knihy v angličtině

Každé pondělí přidám článek s knížkami, které si přeji. Pokaždé si vyberu nějaké téma (třeba romantické, historické apod.) a z této kategorie pak přidám 3 knížky. Pokud by jste se do projektu chtěli zapojit taky, jste vítáni! Stačí, když si do článku přidáte tento banner, který jsem vyrobila, s odkazem na můj blog (popř. na tento článek).
Ano, je mi jasné, že není pondělí, ale středa. A taky vím, že ve středy bych měla přidávat Top 5 Wednesday. Ale pravidla jsou od toho, aby se porušovala, ne? Nebo minimálně já si je teď dovolím porušit, jelikož mě dnešní téma tolik nezaujalo, kdežto na mém wishlistu je kopa knížek, které bych vám mohla ukázat. Dnešním tématem  wishlistu jsou knížky, které sipřeji pořídit v angličtině. Všechny tyto knížky si někdy v budoucnu pořídím, pravděpodobně přes bookdespository.com, jen čekám, až budu mít nějakým zázrakem přebytek peněz, které nebudu vědět, kam dát. :D

#1
Slammed - Colleen Hoover
Na tuhle knížku, kterou jsem četla v češtině, jsem již pěla básně v této recenzi, takže se nebudu opakovat. Ovšem jedno vám řeknu - myslím, že z knížky bych měla ještě intenzivnější pocit, kdybych si všechny ty skvělé básničky a citáty rovnou četla v originálním jazyce. A přesně proto, si tuhle knížku chci koupit. 


#2
Will Grayson, Will Grayson - John Green, David Levithan
Na druhém místě mám poslední knížku, na niž pracoval John Green, kterou jsem ještě nečetla. Šetřím si ji, jako nejoblíbeněší cukrátko, ale zároveň jsem trochu nervózní. Četla jsem od Levathana Den co den a i když mi knížka úplně učarovala, nakonec jsem ji musela dát čtyi hvězdičky, jelikož jsem s Levithanem nesouhlasila s dost postoji, které v knize prezentoval. A tak nějak se bojím, aby mi jeho tlačení názorů nezkazilo i tento příběh.

#3
We were liars - E. Lockhart
Tady už nechci udělat stejnou chybu, jako u Život jedna báseň. O poetickém stylu, jakým je tato kniha napsána, jsem již slyšela mnohé a proto si chci knížku přečíst v angličtině, i když vím, že má být někdy v červnu přeložena do češtiny. Snad budu patřit do skupiny lidí, kteří jsou z knížky nadšeni. 


6 komentářů:

  1. We were liars mám doma, veľmi sa na to teším :) Tie zvyšné by som si tiež prečítala, ale teším sa hlavne na Liars. Tá česká obálka je fakt desná :D

    OdpovědětVymazat
  2. We Were Liars jsem si dovezla z Anglie, už jsem to přečetla a moc se mi to líbilo, i když je to hodně zvláštní kniha, která určitě nesedne každému. Mě třeba první půlka moc nebavila, ovšem ta druhá mě vážně dost nadchla. A ten autorčin styl psaní se mi líbil právě nejvíc. :) Na překlad jsem dost zvědavá, patrně to bude první kniha, kterou si přečtu i v českém překladě, přestože jsem ji četla už v originále. Jinak teda Ostrov lhářů má vyjít myslím už v květnu a obálka už je, stačí se mrknout na stránky Hostu. :) A podle mě je docela fajn, řekla bych, že k samotné té knize celkem hezky sedí.
    Jo, na Will Grayson, Will Grayson se možná časem také mrknu. :)

    OdpovědětVymazat
  3. We were liars taky hrozně chci :) A Levithan je borec, takže i tahle kráska by mě mohla zaujmout :) :) Jestli si Colleen přečtu, tak asi v češtině :)

    OdpovědětVymazat
  4. Skvělý výběr :) Slammed si určitě chci také přečíst, ale v češtině :) A We were liars jsou také na mém wishlistu :)

    OdpovědětVymazat
  5. na we were liars sa aj ja chystám :) som ale zvedavá, kedy mi to vydá ;)

    OdpovědětVymazat

Děkuji vám za vaše vzkazy! :)