8. ledna 2015

December Book Haul

Uvažovala jsem, že bych, stejně jako všichni ostatní, říkala těmto článkům chvástačka. Ale jenom při napsání tohoto slova se mi ježí chlupy po celém těle. Omlouvám se tomu, kdo tento výraz vymyslel a je na něj pyšný, pro mě to ale není. A vím, že tyhle anglické titulky taky nejsou nic moc, ale k mojí povaze sedí více, tak snad vám to tolik nevadí.
Dneska tu pro vás zase mám knížky, které mi přibyly do mé sbírky. V Prosinci byly Vánoce (duh!) a i já jsem byla nadšená, když jsem pod stromečkem našla hromadu knížek, které jsem si přála. Nejsem si jistá, jestli jsem tady zveřejňovala svůj Vánoční knižní wishlist, nakonec jsem ale z mého seznamu dostala jen minimum knížek a úplně jsem svůj wishlist překopala. :D Taky jsem využila povánočních slev a pořídila si za peníze, které jsem na Vánoce dostala od příbuzenstva, čtyři další knížky, které mi také udělaly obrovskou radost. A jaké knížky jste pod stromečkem našli vy?
Celkem mám za prosinec 16 nových knížek + destrukční deník. Wow, jsem zvědavá, kdy tohle všechno přečtu... :D

První čtyři knížky jsou knížky, které jsem si koupila sama. Čtyřku jsem si koupila asi týden před vánoci a ostatní tři až po Vánocích. Orwella a Dárce jsem si koupila v Dobrovském (30% slevy na všechno, yey!) a Dech jsem ulovila v Tescu za nějakých 129,- myslím.

A tady už začíná výčet knížek, které jsem našla pod stromečkem. (Všechny, až na tři, jsem si sama vybrala a očekávala je.) Dvě knížky od Roald Dahl, který mimochodem napsal Karlíka a továrnu na čokoládu, jsem našla v Penny marketu (ano, čtete dobře), jednu za 50 korun. A vzhledem k tomu, že jsem si jeho knížky už dlouho přála, bylo jasné, že je musím mít. Čtvrtý a pátý díl Biblických žen jsem nečekala, ale jsem za ně hrozně vděčná, jelikož už doma mám všechny ostatní díly. A i Destrukční deník jsem si už dlouho přála.

Když jsem se zaregistrovala do Klubu čtenářů, měla jsem možnost objednat tři knížky s 50% slevou. Proto jsem trochu překopala Vánoční wishlist a objednala knížky, které byly nejdražší a normálně bych je asi nekoupila. Město z kostí jsem už četla, ale chyběl mi doma první díl. Na Měděného jezdce jsem poslední dobou četla dost protichůdné recenze, přesto si myslím, že to bude fajn historické čtení, když na něj budu mít chuť. A na královnu z Tearlingu se už nehorázně těším! :)

Tyhle dvě krásky už mám přečtené. Druhý díl Mary byl po přečtení jedničky nutností (nehledě na to, jak krásná ta obálka je!) a Let it snow, přiznám se bez mučení, jsem hlavně chtěla kvůli tomu, že je tam příběh Johna Greena. Ovšem knížka mě fakt mile překvapila. Recenzi sepíšu brzo. :)

Horrorstör jsem si strašně přála už v dobách, kdy o něm básnili všichni američtí booktubeři a byla jsem fakt nadšená, když jsem ji v Neoluxoru objevila. Už ji mám i předčtenou a chystám se na ni napsat rychloRecenzi. Alafabetka pro mě byla šokem. Maminka ji pro mě vybrala sama, protože ví, že jsem četla Stoletého staříka. Sama bych si ji pro sebe asi nekoupila, ale jsem fakt ráda, že ji mám a budu moct posoudit, jestli i další Jonasovy knihy jsou tak dobré. :)

18 komentářů:

  1. Parádna kôpka kníh! :) Som zvedavá, čo povieš na Analfabetku. Ja ju akurát počúvam ako audioknihu a páči sa mi to možno ešte viac ako Starček :) ostatné knižky sú tiež super, veľa z nich by som chcela aj ja :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dost se na Analfabetku těším, četla jsem Staříka a moc se mi líbilo, jak to bylo napsané a vtipné, takže snad mě analfabetka nezklame! :)

      Vymazat
  2. Krásne knihy! Musím povedať, že tie vaše české obálky Nástrojov Smrti milujem, sú úžasné! :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky se mi moc líbí! Dokonce více, než ty americké! :)

      Vymazat
  3. Jé, Čtyřku a Dárce bych si nechala líbit :D. A Destrukčním deníkem bych taky nepohrdla :D. Krásné přírůstky!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děstrukční deník je super, hrozně se těším, až na něm začnu pracovat. :)

      Vymazat
  4. Hromada skvělých knih! :-D Asi nejvíceTi závidím Destrukční deník a také bych si moc chtěla přečíst knihu Dárce! Ať se ti knížky líbí!

    OdpovědětVymazat
  5. Samé skvělé knihy!!! 1984 už si také musím konečně pořídit do knihovničky, protože tu knihu jednoduše miluji :) Čtyřku a Dárce jsem pod stromečkem také nalezla.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nemůžu uvěřit, že jsem ještě 1984 nečetla!! Moc se na to těším! (P.S. myslím, že 1894 mají ted v Levných knihách za 99 kč!)

      Vymazat
  6. Nádherná hromádka! No a najviac sa teším na recenziu na Horrorstor :) A tiež som zvedavá, čo povieš na ten Tearling, na tom v poslednej dobe počula zmiešané reakcie ja :)

    OdpovědětVymazat
  7. Wau toto vydanie 1984 je uplne nadherne! :-)

    OdpovědětVymazat
  8. Zvu vás všechny na mou Giveaway o voňavé ceny :-)

    OdpovědětVymazat
  9. paaani to je knizek! a same skvele kousky, brala bych snad vsechno :) vlastne dost z toho mam, ale zbytek faaakt nutne potrebujuuuuu :-D

    OdpovědětVymazat

Děkuji vám za vaše vzkazy! :)