31. prosince 2014

Knihy vycházející v roce 2015

I když už mám rozpracovaný článek se shrnutím všech knížek za rok 2014, neustále jej odkládám. Ani nevíte, jak těžké pro mě je, rozhodnout se, které knížky byly nejlepší. Je to jako Sofiina volba! Brzy se taky těšte na článek se shrnutím za prosinec, na rychlorecenze na knížky, co jsem tento měsíc přečetla a taky na Haul knížek, co jsem dostala/pořídila si za prosinec. Vím, že vás to možná ani nezajímá, každopádně já mám pocit, že když to tady takhle veřejně napíšu, třeba pak budu mít větší pocit zodpovědnosti ty články doopravdy sepsat. :D
A teď už k dnešnímu článku. Dneska jsem si procházela různá videa, články a nakladateslké stránky, abych zjistila, na které knížky se můžu tento rok těšit. A zjistila jsem, že jich je doopravdy hodně! Nechce se mi tady psát o všech, jelikož hodně z nich mě vůbec nezajímá a vím, že jiní blogeři pro vás určitě udělají seznam všech knížek, které letos vyjdou (děkujeme Rodaw za měsíční lákačku!), ale já jsem si řekla, že vám ukážu, na které knížky se nejvíce těším já. Prvních pár  josu knížky, které si určitě pořídím hned jak vyjdou, ty další jsou knížky, na které se sice těším, ale ještě nevím, jestli je hned budu kupovat.

#1
Forgive me, Leonard Peacock  - Matthew Quick
Knižní klub , vyjde 2.2.2015
Ani slovy nedokážu popsat, jak moc se na tuhle knížku těším. Terapie láskou (stále, stále jsem naštvaná za ten překlad titulu!) byla jedna z nejlepších knížek, co jsem v roce 2014 četla a myslím, že  tahle se mi bude líbit ještě více. Obálka ještě není zveřejněná, ale já fakt doufám, že nechají tu původní. :)

#2
21. den - Kass Morgan
Cooboo, vyjde 15.1.2015
Opět, prvních sto byla jedna z nejlepších sci-fi knížek, co jsem četla. Milovala jsem, že je knížka psaná z více úhlů pohledu a jsou v něm zahrnuty i vzpomínky, takže člověk dostal hodně z historie příběhu. A vzhledem k tomu, jak skončila první kniha, jsem strašně zvědavá na dvojku!

#3
Černý mráz - Becca Fitzpatrick
Egmont, vyjde 31.1.2015
Tohle je jedna z těch knížek, u kterých ještě nevím, jestli si je chci i koupit. Hrozně mě knížka zaujala anotací, ale na amerických booktubech jsem na ni slyšela dost protikladné recenze, tak jsem tak trochu zmatená, jestli o ni vůbec stojím. Každopádně stojí za zmínku.

#4
Prvních patnáct životů Harryho Augusta - Catherine Webb
Argo, vyjde 31.3.2015
Na tuhle knížku se těším opravdu hodně. Podle anotace si myslím, že to bude knížka, která mě bude dost bavit, nehledě na ty skvělé recenze, co jsem o ní četla a slyšela. Ale jestli změní obálku, tak nakladatelství Argo ukousnu hlavu!

#5
Afterwords - Scott Westerfeld
Neznámo
O téhle knížce není jetště jasné, kdy vyjde, ale já ji tady prostě musela dát, protože se na ní hrozně těším. A to jsem ještě od Scotta nic nečetla! :D O Ošklivích jsem ale dost slyšela, leží mi na poličce a těší se, až ji přečtu. :D

A tady je ještě pár knížek, na které se doopravdy těším, ale nejsou v mé top 5. :)









14 komentářů:

  1. Moc se těším na 21. den a s názorem na 1. díl plně souhlasím! :-D
    A také bych se chtěla přečíst Fangirl, která je tak moc vychvalovaná! :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, trochu se právě bojím toho, že je až moc přechávlená a nakonec se mi nebude tolik líbit.... Ale taky se na ni těším. :)

      Vymazat
  2. Vybrala jsi opravdu skvělé knihy, na všechny se moc těším :) Krásný rok 2015!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já taky! Sice opravdu nové knihy nepotřebuju, mám jich fakt milion nepečtených, ale stejně se na tyhle těším. Tobě taky!

      Vymazat
  3. Forgive me, Leonard Peacock! Strašně moc se těším!

    OdpovědětVymazat
  4. Skvělý výběr, máme se na co těšit :) Já se nejvíc těším na Afterwords - od Scotta Westerfelda :) Ale i na Fangirl a 21.den :)

    OdpovědětVymazat
  5. Skvělý článek :D ale chtěla jsem se zeptat, jestli jsi viděla seriál The 100? Zajímalo by mě porovnání s knížkou, protože jsem slyšela, že oproti seriálu je kniha děs... Jinak Černý mráz vypadá taky dost zajímavě. Rozhodně je na co se těšit :D.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já četla prvně knížku (a přišla mi úžasná), pak se koukla na první díl seriálu a celou dobu jsem nadávala. Strašně to změnili a je to celkově úplně jiné a horší... :D Knížka byla perfektní. :3

      Vymazat
    2. Já právě viděla seriál, a co jsem četla o knize, tak prý je oproti tomu strašně nudná. :D ale stejně ji nejspíš vyzkouším :)

      Vymazat
    3. Za zkoušku nic nedáš, já knihu milovala. :)

      Vymazat
  6. Velmi pěkný výběr, už aby byl ten rok 2015 - nemůžu se dočkat !!!

    OdpovědětVymazat

Děkuji vám za vaše vzkazy! :)