5. prosince 2014

Book Talk #4 | Moje knihovnička

Dneska to nebude žádné debatní ani úvahové téma. Dneska vám prostě ukážu, jak a kde doma skladuju knížky. Chtěla jsem to sepsat už dávno, ale nějak jsem doufala, že najdu čas vyfotit lepší fotky, nebo možná i knihovničku lépe uspořádat. Mám v ní docela chaos, není to úplně tip ťop a některé police mě vážně štvou a budu je předělávat, tak ale alespoň něco.
Knížky tu nemám všechny, někdy loni jsem vyřadila celou krabici dětských knížek a dala je na půdu. Bez nich jsem napočítala, že v mé sbírce je 215 knížek + 38 knížek, které mi tak úplně nepatří, ale jednu dobrodružnou kolekci mi dala babička a další sérii knížek jsem v naší rodině četla jako jediná, tak si na ni dělám nárok. :D
A co vy? Jaký máte v ukládání knížek systém? Nebo jsou vaše poličky naprostý chaos?
 Tak takhle vypadá moje jedna stěna pokojíku. :D A ano, mám zelený pokojíček, ale ne, nelíbí se mi to. Ale už šest let jsme nemalovali, tak se na tuhle hrůzu budu muset ještě nějakou dobu koukat. :D

Na vrchní poličce mám klasiky a povinnou četbu, kterou jsem podědila/koupila v knihovně/ dostala od pratetiček apod.

O patro níže mám taky klasiku, ale k téhle poličce mám větší citovou vazbu, jelikož obsauje knížky, které jsem z větší části četla a sama si je vybrala, nebo je dostala. A Janu Eyrovou!! <3

Na třetí poličce mám fantasy knížky. Pán Prstenů a taky konečně kompletní série Harryho Pottera. Ještě musím dokoupit chybějící knížky Letopisů Narnie.

Tady mám knížky, které jsem četla, když mi bylo dvanáct, třináct, čtrnáct. Paradoxně jsem tehdy četla především knížky pro dospělé a teprve nedávno jsem se vrhla na Young Adult knížky.

Poslední polička je právě ta, která se mi vůbec nelíbí, ale nevěděla jsem, jak lépe knížky urovnat. Jsou tu všechny mé kuchařky a velké knihy. Taky tu mám knížky, které jsem četla především, když jsem byla malá - tedy věk dvanáct dolů.

Tahle polička je tak trochu miš maš. :D Vlevo mám knížky "osobního růstu" a křesťanské knížky, vedle mám všechny knížky, které mám v angličtině a vedle nich knížky, které mám připravené na poslání dál (dárem kamarádům, nebo udělám někdy v budoucnu giveaway).

Nad tím je polička s romantickýma a životníma knihama. Jsou tu v podstatě všechny standalone (neznám české slovo), které vlastním plus drahokamová triologie, u které musím dokoupit první díl. A mimochodem - léto na druhý pokud mám u sebe na profilu databáze knih v bazaru, kdyby jste někdo měli zájem. ;)

Úplně nahoře jsou moje sci-fi a dystopické knížky a série. Aliance tu není, protože jí ma půjčenou kamarádka a baseballistu jsem si přivezla z Washingtonu. :)

A takhle polička je skoro prázdná a vůbec se mi nelíbí, musím jí nějak zkrášlit. :D Mám tu všechny své Bible, které vlastním, slona (ano, jsem jimi trochu posedlá) a miniaturní coca-colu od kamarádky. :)

A poslední police obsahuje právě těch 38 knížek, které jsem dostala/přivlastnila. Tu barevnou kolekci dobrodružných knížek jsem nečetla (snad až na Laslie), ale bílou kolekci Káji Maříka jsem milovala už jako osmiletá.




9 komentářů:

  1. krásný, hned bych si vybrala :)

    OdpovědětVymazat
  2. Ahoj nominovala jsem tě do jednoho TAGU, budu ráda když ho vyplníš! :)
    http://zavk.blogspot.cz/2014/12/liebster-award-tag.html

    OdpovědětVymazat
  3. Máš krásnou knihovnu :) Mě se tak velká do pokoje bohužel nevejde, takže mám několik malých.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No vidíš, já bych možná radši více malých... :D Ale děkuju :)

      Vymazat
  4. Jeeej, krásná zbierka.:) A vôbec, knižnica!

    OdpovědětVymazat
  5. Hrozně pěkná knihovnička! Miluju světýlka! taky si je plánuji pořídit :) a opravdu skvělé knížky :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji vám za vaše vzkazy! :)