1. prosince 2014

7 smrtelných hříchů knihomolů TAG

Omlouvám se, trochu teď experimentuju se vzhledem, tak se omlouvám předem za zmatky. :)
Myslím, že všichni asi víme, co to sedm smrtelných hříchů je. Ale sedm smrtelných knižních hříchů? A přesně to, jaké jsou ty moje knižní hříchy, vám tady dneska vypíšu. Melinda na svém blogu, kde taky tento tag vyplnila, řekla, že by moc ráda viděla mé odpovědi (což mě neuvěřitelně potěšilo), tak tady jsou! :)

Chamtivost
Jakou nejlevnější a jakou nejdražší knížku doma máš?
Nad tím, která je nejlevnější jsem se nemusela nijak dlouho rozmýšlet. Myslím, že všechny knihy, které jsem pořídila v Levných knihách jsou asi nejlevnější knihy z mé sbírky, ale úplně nejlenější knížkou myslím bude kniha Oškliví, kterou jsem koupila na 29,-. 
S tou nejdražší je to už těžší. Sama si drahé knihy nekupuji, proto myslím, že nejdražší bude nějaká, kterou jsem dostala. Dost možná nějaká velká encyklopedie nebo Kuchařka pro dceru, kterou jsem dostala od maminky. 


Hněv
Jaký autor v tobě vyvolává hněv?
Zase je to pro mě těžké. Je pro mě těžké se rozhněvat, hlavně u autorů. Pokud mě autor štve, prostě jeho knížky nečtu. První, kdo mě napadl byla Colleen Hoover, která má úžasné příběhy, ale často u jejích knížek obracím oči v sloup, protože ě štve jejich zpracování a až moc erotických scén. Nebo Taky Lauren Oliver, jelikož jsem milovala Delirium, ale naštvala mě se zbytkem triologie.


Žravost
Jakou knihu bys hltal zas a znova?
Asi jakkoukoliv knihu, kterou jsem už i teď četla víc jak dvakrát. Takže určitě Bible (pokud jí tedy zahrneme do beletrie), Chatrč, Jana Eyrová, Pýcha a předsudek, Anna Elliotová, Střetnutí, Polibek pro Annu, Hunger Games, Divergenci, ... Je jich dost. :D

Lenost
Jakou knihu jsi kvůli lenosti zanedbávala?
Těch moc není, pokud se mi knížka nelíbí nečtu ji. A taky si nemyslím, že bych nějakou knížku "zanedbávala", jenom prostě některé knížky čtu déle, protože si to prostě vyžadují.
Kdybych ale musela jednu knížku říct, asi by to byl Sofiin svět. Sice jsem ji četla už dávno, ale opravdu jsem jí flákala.


Pýcha
O kterých knížkách mluvíš, aby jsi vypadala jako inteligentní čtenářka?
Řeknu vám tajemství - já knížky nečtu, abych vypadala inteligentněji, ale protože mě prostě baví. Takže o žádné. Je pravda, že s některými knihami se nechlubím, protože mi připadají hloupé, ale mluvit o nějaké knížce, abych vypadala chytrá? To opravdu ne. :)

Chtíč
Jakých vlastností si ceníš na mužských a ženských postavách?
U mužů si cením inteligence, síly, odvahy, moudrosti, humoru a zdravého sebevědomí (v podstatě popis Čtyřky...)
U žen, když jsou rozvážné, dokáží zhodnotit své schopnosti, jsou silné a statečné, ale zároveň neztrácejí svou citlivou stránku.



Závist
Jakou knížku by sis nejvíc přál jako dárek?
Vetšinou, když si něco přeju, dříve, nebo později si to koupím, nebo to dostanu. Nejvíce bych ale ocenila knížku, která je dražší a vím, že ji asi nikdy nedostanu. A sama si jí asi taky nekoupím. A to konkrétně Batman komiks v angličtině (i v za českou bych byla vděčná). Jo a taky Wreck this Journal!

A co vy? Jaké by byly vaše odpovědi? Shodujeme se v něčem? Vůbec netuším, kdo už tento TAG dělal, ale ráda bych viděla odpovědi A cup of Lucy, Marky48, Zašitá v knihách a všichni ostatní, kteří mají náladu otázky vyplnit. :)  


6 komentářů:

  1. Do tohohle TAGu jsem nominovaná již podruhé, já už ho ale vyplnila :-D Tady je:
    http://zavk.blogspot.cz/2014/11/tag-sedm-smrtelnych-hrichu-knihomolu.html

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A já ti ho i komentovala! :D Promiň. :D Já jsem nad tvým blogem přemýšlela a měla ho spojený s tímto TAGem a nemohla jsem si vzpomenou proč, tak teď už vím. :D

      Vymazat
    2. :D Pro mě to byla taky celkem záhada, když jsi mi to komentovala a poté nominace a já jenom "Co? O.o" :D

      Vymazat
  2. Colleen Hoover a erotika? :D Dík, že jsi mě na to psychicky připravila, protože si ji přeji k Vánocům. Já to nikdy nevím a pak člověk čte a najednou mu málem vypadnou oči z důlků, když se na stránkách odehrává skoro porno :D Vždycky se docela nasměji. HG a Divergenci - souhlasím! Musím si dát brzy re-reading těchto skvělých knih. No a Čtyřka? Aach ♥ Akorát si ho představuji mnohem krásnějšího, než je jeho filmový představitel. A hlavně má být černovlasý! :) A tento komiks s Batmanem má přítel a prý byl super, takže určitě doporučuji. Hlavně ty kresby jsou opravdu úchvatné. Krásný tag!!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No já teda zatím četla od Colleen jenom Bez naděje a Ztracenou naději, ale je možné, že ostatní takové nebudou... Život jedna báseň by prý měla být mírnější po všech stránkách. :D
      Já si taky Čtyřku vždycky představovala jinak - a hlavně mladěi vypadajícího, ale Theo James je hrozně... jak to říct sluně...sexy (:D), takže mi to až tak nevadí. :)
      Já bych právě chtěla začít číst a sbírat více komixů a grafických románů, ale ony jsou hrozně drahé... A jsem hrozná fanynka Batmana, tak jsem přesvědčená, že to budu milovat. ♥
      Díky! :)

      Vymazat
  3. Moc pěkné odpovědi :) já se musím přiznat, že u "Pýchy" vyplněnou odpověď mám :)

    http://ordinaryaddiction.blogspot.cz/2014/11/sedm-smrtelnych-hrichu-knihomolu-tag.html

    OdpovědětVymazat

Děkuji vám za vaše vzkazy! :)