12. listopadu 2014

T5W | Favourite Couples

Banner jsem našla na priceiswong.com.
Dnešním tématem T5W jsou oblíbené knižní páry. A i když romantické knížky nepatří k mým oblíbeným, i tak mám spoustu párů, kteří mi přirostli k srdci a které miluju a proto jsem se rozhodla zapojit se i tento týden. Když se nad tím zamyslím, myslím, že mé oblíbené páry jsou dost známé a neoriginální, ale kdybych dala jiné, musela bych lhát. :D

#1 Pan Rocheser a Jana Eyrová
Tihle dva byli moje jasná volba. Podle mě jde asi o nejromantičtější příběh, jaký jsem kdy četla a knížku absolutně zbožňuju. Líbí se mi, že knížka není jen o jejich lásce, právě naopak. Taky miluju ten rozvoj jejich vztahu a to, jak cyničtí a sarkastičtí jsou. Ah, o téhle knížce a o těchto dvou postavách bych dokázala mluvit hodiny! :D

#2 Elizabeth a pan Darcy
Další takový klišé pár. :D Do příběhu těchto postav jsem se zamilovala, když mi bylo dvanáct a má láska ještě neodplynula. Strašně se mi líbilo to, jak se oba dva na začátku nesnášeli a potom se v průběhu knížky naprosto změnili. Hrozně jsem obdivovala Elizabeth pro to, že se nevzdala svých přesvědčení a klidně jej odmítla, i když to byla tak skvělá partie.


# Katniss a Peeta
Třetí místo v žebříčku zabírají právě tito dva z Huger Games triologie. Vždycky jsem fandila Peetovi a odjakživa jsem ho milovala. Líbilo se mi, jak chápavý, silný a citlivý dokáže být. Trochu mi mi ho bylo líto, vadilo mi, jak se k němu Katniss v průběhu triologie chovala, ale byla jsem ráda za to, jak to skončilo. Trochu mi u jeho postavy chyběl smysl pro humor, já si totiž potrpím na drzé, sarkastické týpky, ale na druhou stranu si myslím, že tohle hravě obstarala v jejich vtźtahu Katniss.

#4 Anna a Étienne
Když jsem se koukala na všechny ty knížky na mé poličce, Polibek pro Annu je podle mě jediná Young Adult romantická knížka, kterou vlastním. Musím říct, že jsem jí původně vůbec nechtěla číst a měla jsem hrozné předsudky, ovšem příběh těchto dvou ve mě probudil mé romantické já, a já si je hrozně oblíbila. Možná proto, že byli prvně jenom nejlepší kamarádi, nebo možná proto, že se děj odehrává v Paříži, ať tak či tak, tihle dva se rozhodně zaryli do mého srdce jako jeden z nejromantičtějších párů, o kterém jsem kdy četla.

#5 Tris a Four
Tihle dva z Divergence se málem na můj seznam nedostali. Potom jsem si ale uvědomila, že hlavní důvod, proč mi trochu lezli krkem bylo to, že mě Tris často štvala. :D Ovšem musím je tu dát, protože Four pro mě ztělesňuje ideál chlapa. :D Dobře, to možná přeháním, ale hrozně jsem si ho oblíbila a ráda jsem o těchto dvou četla. 



A jaké jsou vaše oblíbené knižní páry?
[Edit] Po dočtení Temného ráje bych místo Tris  a Čtyřky dala Todda a Violu! :) Nejsou tedy úplně typický pár, ale podle mě je to asi nejhezčí a nejromantičtější příběh dvou mladých lidí. :)

2 komentáře:

  1. S prvními třemi souhlasím! Jane a Rochester jsou po Elizabeth s Darcym také mí oblíbenci! :) A Peetovi jsem taky fandila, přišel mi skvělý, já jsem vždycky byla spíš na ty hodné romantiky než silné a drzé (Hurikány) :)

    OdpovědětVymazat
  2. Souhlasím až ne jeden pár, který jsem ale nečetla, takže nesoudím a to je Anna a Étienne. I když knížku bych si přečetla hrozně ráda. První tři páry jsou dokonalé! Peeta u mě vede na plné čáře! Hurikána jsem nikdy neměla ráda :DA Tris se Čtyřkou jsou taky zlatí :3

    OdpovědětVymazat

Děkuji vám za vaše vzkazy! :)