19. listopadu 2014

EMOJI Book TAG

Vím, že je dneska středa, kdy normálně přidávám Top 5 Wednesday, ale vzhledem k tomu, že dnešní téma mě moc nezaujalo, rozhodla jsem se zase pro změnu pro další TAG. Tento TAG koluje hlavně po amerických booktubech, na českých blozích jsem jej ještě neviděla. V podstatě jde o to, že vyberete 5-6 smajlíků, které používáte ve zprávách na FB nejčastěji a potom ke každému smajlíku přidáte knížku, kterou si s daným smajlíkem pojíte. Zní to zvláštně, ale podle mě to je docela zajímavý TAG, tak jsem si řekla, že to zkusím. :)

#1
Tohoto vysmátého smajlíka používám opravdu často. Když jsem přemýšlela nad knížkou, u které jsem se hodně nasmála, bylo těžké na něco přijít, jelikož si myslím, že doopravdy vtipných knížek je vážně málo. Když se ale zamyslím, jsou jenom dva autoři, kteří ve mě dokáží vyvolat smích i na veřejnosti. První autorkou, kterou teď už moc nečtu, ale vzpomínám si, že jejím knížkám jsem se doopravdy smála, je Sophie Kínsella. Dodnes si vzpomínám, jak pohoršeně se na mě koukala paní v čekárně na nádraží, když jsem vybuchla smíchy při jedné scéně v Láska na zavolanou. Dalším autorem je John Green. Jeho postavy jsou neuvěřitelně vtipné a hláškám kamaráda Q z Papírových měst, jsem se smála doopravdy nahlas.

#2
Tohoto smajlíka používám vždy, když je něco milého, příjemného, nebo když mi někdo lichotí. Dlouho jsem se rozmýšlela, jakou knížku pro toto vybrat, nakonec jsem si řekla, že kniha, při jejíž čtení jsem se tvřila asi přesně takto, by byl Černobílý svět a nebo Malé ženy. Obě knížky miluju a rozhodně doporučuju, pokud jste je ještě nečetli. :)

#3
Situace, kdy používám tohoto smajlíka, mohou být dvě. Buď jsem zklamaná/naštvaná a nebo jsem prostě smutná. Rozhodla jsem se tedy vybrat jednu knížku za každou situaci. Pro pocit naštvání/zklamání musím vybrat Rekviem od Lauren Oliver. Tento třetí díl triologie mi přišel nejslabší a byla jsem naštvaná, že to autorka tak zpackala, když první dva díly byly super. No a za "smutnou" knížku prostě musím přidat Alianci. Na rozdíl od mnohých jiných čtenářů se mi třetí díl této triologie líbil nejvíce, to ovšem neznamená, že jsem z něj nebyla smutná. Kdo četl, asi rozumí, o čem mluvím.

#4
Když jsem zaskočená, nebo překvapená, použiju tohoto smajlíka. Tady pro mě nebylo těžké vybrat knížku, která mě zaskočila a překvapila. Rozhodně je to Bez naděje od Colleen Hoover. Tato kniha mě naprosto dostala. Ne proto, že by byla kdoví jak úžasná, nebo bezchybná, ale spíše proto, že jsem myslela, že to bude jen obyčejná lovestory, ovšem příběh byl daleko hlubší a děj naprosto neotřelý a nepředvídatelný. Rozhodně doporučuju!

#5
Posledním smajlíkem, kterého tu zmíním je tento zamilovaný, kterého používám vždy, když chci vyjádřit, jak moc mám něco/někoho ráda. Mohla bych také tady dát obyčejné srdíčko, myslím, že je používám stejně. Rozhodla jsem se tu dát romantickou knížku, která mi přišla originálnější, než všechny ostatní, které jsem četla. Pro mnohé určitě nebude překvapením, že je to Polibek pro Annu od Stephanie Perkins. Lola a kluk od vedle taky nebyla špatná. A za zmínku by možná stála i Drahokamová triologie, což je dle mého názoru taková pěkná časocestující pohádka pro teenagerky.

A jaké knížky by jste jemonavali vy? Četli jste některé z vyjmenovaných knížek? Taky se vám líbily? 
A vzhledem k tomu, že jde o TAG článek, rozhodla jsem se, že označím pár lidí, kteří chci, aby v tomto pokračovali. Pokud vás ovšem neoznačím a vy by jste rádi pokračovali, byla bych ráda, kdyby jste mi řekli, moc ráda si přečtu vaši verzi! :)
Označuji: 

14 komentářů:

  1. Skvělý tag, originální a neokoukaný! Konec Aliance je opravdu smutný! A podle mě by to bez toho nebylo prostě ono :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Naprosto souhlasím, všechno to k tomu směřovalo a bylo to takové "správné", i když strašně smutné. :(

      Vymazat
  2. Super tag, možno ho tiež vyplním, keď nebudem vedieť, čo publikovať :) s Beznádejnou a Polibkom úplne súhlasím :)

    OdpovědětVymazat
  3. Děkuji za tagnutí! :) Tenhle tag je moc zajímavý a určitě se ho ráda zúčastním! :) Tvé odpovědi jsou super, některé knihy jsem vůbec neznala.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsem ráda, že se ti článek líbil! :) A jsem ráda, že jsi některé knížky neznala, mým hlavním cílem blogu je doporučit lidem knížky, které ještě nečetli! :)

      Vymazat
  4. Skvělý a originální TAG!
    Pokusím se ho nějak vyplnit :-)
    Děkuji moc za označení!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A nevadilo by, kdybych použila skoro ty stejné jako ty? Protože já používám jen asi tak dva typy :-)

      Vymazat
  5. Ráda se zapojím, je to skvělý nápad :D Hodně mě zaujalo hlavně tvoje zařazení Papírových měst, na která se (po dočtení Solitaru) chystám... Díky za skvělou inspiraci :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Papírová města jsou super! :D Těším se na tvou verzi! :)

      Vymazat
  6. Tenhle TAG mě zaujal už u amerických booktuberů, jak říkáš :) oni často se svými iPhony, které tam mají všichni (pro ně je slovo mobil ekvivalentní slovu iPhone - závist trochu :D) mají trochu divné smajlíky mi přišlo :D
    Asi ho sepíšu :) Mám teď tedy v konceptech napsané už dva tagy, ale myslím, že dobrých tagů není nikdy příliš :) Od recenzí je třeba si někdy odpočinout :)
    Pěkný výběr knížek :) Uvidíme, v kolika smajlících, případně titulech se s tebou shodnu :)

    OdpovědětVymazat
  7. Tak, už jsem TAG konečně dopsala... Ale že mi dalo zabrat vybrat jenom šest smajlíků :) Díky za inspiraci :)

    OdpovědětVymazat
  8. Tak o tomhle TAGu jsem ještě neslyšela, ale vypadá moc zajímavě :) Možná ho časem taky vyplním :))

    OdpovědětVymazat

Děkuji vám za vaše vzkazy! :)